Annons

Jonathan Rinman P15 – En kraft i kastgrenarna

B1

Jonathan Rinman från IFK Halmstad har verkligen inlett friidrottssäsongen med dunder och brak! Har på ett övertygande sätt börjat utomhussäsongen med fina prestationer med västsvenskt rekord i Diskus som finast trofé.

Annons

Under B-Tex Cup i Villstad den 9 maj, visade Jonathan enastående fokus. Han slog till med ett västsvenskt rekord i Diskus och kastandes imponerande 52,61 meter. Men det stannade inte där – han presterade även starkt i Kula med en stöt på 15,64 meter och i Spjut med 46 meter.
Tidigare i slutet av april var Jonathan i Trelleborg och visade sin styrka i Slägga, där han skickade iväg den 54,89 meter, en bit kvar till rekordnivåer men det ska finnas betydligt mer att hämta säger han själv.
Jonathan, som anslöt till IFK Halmstad föregående sommar med ett brinnande intresse för kastgrenarna, hoppas nu inspirera fler att utforska och utveckla sina talanger inom kastandets krävande och kraftfulla grenar.
Med sådana lovande resultat tidigt på säsongen, är det med spänning vi ser fram emot att följa Jonathans fortsatta framfart på tävlingsarenorna i sommar.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Emilia Blomdahl 5773
Midsommartider

Först en sak som missades i föregående text från Skararacet 6 juni. Jörgen Åberg, Halmstad, född 1962, sprang 200m på 24,82, och förbättrade då sitt eget svenska M60-rekord med 2/100-delar. Samma dag arrangerade Skara också ett Kraftmätningen-kval dä…

LÄS MER