Trail-EM avslutades med en niondeplats för Martin Nilsson

Nilsson Trail EM Martin Nilsson slutade på en fin niondeplats i den avslutande distansen på trail-EM.

Up and Downhill Mountain Race avslutade trail-EM i franska Annecy. I det 17 kilometer långa loppet, där de tävlande tog 1000 höjdmeter, blev Martin Nilsson bästa svensk med en niondeplats.

Under söndagen avslutades trail-EM i Annecy med Up and Downhill Mountain Race. Tre herrar och två damer kom till start för svensk del och det var Martin Nilsson som presterade bäst i de franska bergen.

Precis som i tidigare lopp var det blöta och leriga förhållanden längst med banan. Så leriga att arrangören valde att ta bort en del av stigen och ersatte den med asfalt. Martin Nilsson från IFK Umeå kom in som en förvånad och överlycklig 9:a efter de 17 kilometerna, före många starka löpare. Hans tid 1:14:06 var drygt två minuter bakom segraren Roberto Delorenzi från Schweiz.

– Uppe på högsta toppen var jag helt slut i lår och säte, så jag lyckades tajma ansträngningen bra uppför, säger Martin Nilsson.

Linus Hultegård från Sävedalens AIK slutade 25:a och Huskvarnas Oskar Claesson hade en tyngre dag när han kom i mål på plats 47.

På damsidan gjorde de leriga förhållandena att Västerås Emelie Forsberg hade svårt att utnyttja sin starka utförslöpning. Hon tappade en del på asfalten och kom in som 21:a efter att ha nosat på topp-10 ett tag.

Anastasia Denisova Thor från Keep Up RC höll ihop loppet bra och kom in på plats 19 efter att ha passerat Emelie. Vann loppet gjorde Nina Engelhard från Tyskland.