Stark avslutning gav Kramer segern på Folksam GP Sollentuna

Andreas Kramer 0637 Andreas Kramer

Andreas Kramer spurtade till sig en skön seger på Folksam Grand Prix i Sollentuna. Och Wilma Nielsen visar att den goda EM-formen håller i sig när hon slog sitt personliga rekord på 1500 meter.

Ullevis Andreas Kramer som nytt blivit femma på EM, kom in med lite slitna ben efter ett intensivt mästerskap. Trots det lyckades han ta hem segern efter en mäktig spurt.

– Den kändes inte så mäktig. Formen är bra, men ett EM med tre lopp på tre dagar och lite träning på det – jag är förvånad att jag lyckades ta mig två varv idag, skrattade Andreas Kramer efter loppet.

Han inledde i mitten av klungan och efter lite strul när de hade sprungit hundra meter fick han ett lopp utan störningar. Med 200 meter kvar satte Kramer in en stöt och gick upp som trea. In på upploppet kunde han rinna ifrån resten av löparna och gick först i mål på 1:45.61.

Andraplats för Yolanda och nytt pers för Wilma

Wilma Nielsen från Örgryte slog sitt personliga rekord på 800 meter två gånger om under EM i Rom och under söndagen visade hon att den goda formen håller i sig, även på 1500 meter.

Det fanns tre svenska EM-löpare på startlinjen när startskottet brann av. Turebergs Yolanda Ngarambe lade sig långt fram och låg först i loppet när hararna klev av och Wilma Nielsen gick upp som trea inför sista varvet. När upploppet närmade sig tappade Yolanda lite på finskan Sara Lappalainen som kunde springa hem segern på 4:05.81. Yolanda blev tvåa på 4:07.23 och bakom henne kom Wilma Nielsen in på nya personbästat 4:10.24.

Den tredje EM-löparen till start var Turebergs Hanna Hermansson, men hon bröt loppet.

Linus Pihl snabbaste svensk på 200 meter

Männens 200-meterslopp innehöll flera intressanta namn, bland andra William Trulsson från Malmö AI, Zion Eriksson från Falu IK och Linus Pihl från Lerum FI. Första svensk i mål var Linus Pihl, som även sprang på EM i Rom, som blev trea på tiden 21.18. Bakom honom följde William Trulsson på tiden 21.25 på fjärde plats och femma i mål var Zion Eriksson på 21.30. Vann gjorde Calab Law från Australien på 20.86.

Bästa svensk i herrarnas längdhopp var hemmahopparen från Tureberg, Hugo Olsson, som slog nytt personligt rekord med 7.42. Det räckte till en tredjeplats bakom Anvar Anvarov från Uzbekistan som vann på 7.80 och tvåan Lazar Anic som blev tvåa på 7.60.

Till start i höjdhoppet kom bland andra såväl mångkamperskan Turebergs Bianca Salming som EM-hopparen Ellen Ekholm från Ullevi FK. Men den svenska som placerade sig bäst var Örgrytes Engla Nilsson som hoppade 1.79 vilket räckt till en tredjeplats. Bakom henne, på fjärde plats kom Louise Ekman från Gefle IF som även hon hoppade 1.79. Det gjorde även Ellen Ekholm, men för henne räckte det bara till femte plats. Och Bianca hade en svag höjddag och stannade på 1.70 och en delad sjundeplats.

Lisa Lilja blev bästa svenska på 400 meter när hon gick in som femma på tiden 53.03. Hon gick ut hårt, men mattades lite på slutet. Vann gjorde brittiskan Nicole Yeargin på 51.32.