Sprintduell, DL och tre SM-tävlingar – friidrotten i veckan

Den här veckan bjuder på bland annat en omtalad sprintduell, Diamond League och SM i halvmaraton. Här hittar du guiden till en fullspäckad friidrottsvecka.

Annons

Onsdag 4 september

Duplantis vs Warholm 100 meter, Zürich, Schweiz

Sällan har en tävling som betyder så lite fått så mycket uppmärksamhet som när Mondo Duplantis möter den norske häcklöparen Karsten Warholm på 100 meter på Letzigrundstadion i Zürich, men nu ska vi äntligen få slut på spekulationerna om vem som är snabbast på 100 meter.

Torsdag 5 september

Diamond League, Zürich, Schweiz

Annons

Det har blivit dags för den sista Diamond League-tävlingen innan finalen i Bryssel 13–14 september och vi har två svenskar på plats för att tävla, Mondo Duplantis (stavhopp) och Julia Henriksson (100 meter under förtävlingarna.) Sverige kommer också till start med ett lag på damernas 4x100 meter med löparna Michelle De Silva, Nikki Anderberg, Julia Henriksson och Emilia Kjellberg

Lördag 7 september

SM i trail 37 km, Ljungskile

I området kring Bredfjället i Ljungskile kommer SM i trail att avgöras. Det 37 kilometer långa loppet avgörs på en 18 kilometer lång bana. Loppet startar klockan 11.00.

SM i halvmaraton, Stockholm

Annons

I samband med Stockholm Halvmaraton avgörs SM och VSM i halvmaraton. Starten går klockan 15.30 vid Strömbron vid Kungliga slottet och banan går runt Gamla stan och stora delar av Kungsholmen.

• Startlista.
  • Resultat/följ löpare: För att följa resultat och löpare ska du ladda ner Ramboll Stockholm Halvmarathons app.

Söndag 8 september

Lag-USM, Västerås

SM i lag för P17 och F17 avgörs i Västerås. Tävlingarna börjar klockan 12.00 och avslutas med prisutdelning klockan 16.15.

Memorial Borisa, Zagreb, Kroatien

Annons

En Continental Tour Gold-tävling I Zagreb där vi kommer att få se en av våra största diskusstjärnor kasta, nämligen Vanessa Kamga. Samuel Pihlström springer 1000 meter och på 3000 meter hinder får vi se både Simon Sundström och Leo Magnusson. Henrik Larsson kommer även att springa 200 meter.

Måndag 9 september

Galà Dei Castelli, Bellinzona, Schweiz

En tävling i Continental Tour Silver-serien där vi får se Julia Henriksson springa 200 meter, Carl Bengtström springa 400 meter häck och Wictor Petersson stöta kula.

Observera att fler namn kan tillkomma i några av tävlingarna.