Sara Bäckström och Jonathan Stiig svenska mästare i 400 meter OCR-sprint

SM 400M OCR Sprint OCR SM 400 Damernas prispall under OCR-SM i sprint. Fr v Camilla Boander, Sara Bäckström och Linda Digby. Damernas prispall under OCR-SM i sprint. Fr v Camilla Boander, Sara Bäckström och Linda Digby.

Under söndagen avgjordes det svenska mästerskapet i OCR-sprint över 400 meter som arrangerades av Eskilstuna Friidrott på hinderbanan i Torshälla.

OCR har numera SM-tävlingar och under söndagen var det dags för svenska mästare att koras på 400 meter sprint. OCR-SM i sprint arrangerades i samband med Tors Trophy i Torshälla utanför Eskilstuna.

På damsidan var det mycket tätt om platserna två, tre och fyra där Linda Digby från Gripen OCR knep tredjeplatsen och Camilla Boander från Eskilstuna FI andraplatsen. Svensk mästare blev Sara Bäckström från Eskilstuna FI med elva sekunders marginal.

På herrsidan var det även där en tät duell om pallplatserna. Daniel Ekström från Ärla IF slutade på tredjeplats medan Lukas Hagström från Eskilstuna FI tog hem andraplatsen. Svensk mästare på herrsidan blev Jonathan Stiig från Sports Club OCR med en marginal på knappt tre sekunder till Lukas på andraplatsen.

Under dagen avgjordes även det svenska mästerskapet för juniorer samt veteraner. Bland killarna i juniorklassen gick Folke Eriksson från Eskilstuna FI vinnande ur tävlingen med Alex Erlandsson från Gripen OCR på andra plats och Nils Setterberg från Kroppslabbet som trea. På tjejsidan i juniorklassen vann Ella Jacobsson från Eskilstuna FI.

I veteranklassen tog Marcus Boström från Gripen OCR IF hem guldet före klubbkamraterna Tommy Madsen på andraplats och Richard Hansson på tredje. På damsidan tog Pia Kind, Eskilstuna FI, hem guldet före klubbkamraten Malin Johansson på andra plats samt Michaela Jonsson, Sportsclub OCR.