Henriksson återigen under 23 sekunder: ”Tävlar utan press”

Julia Henriksson 0731 Julia Henriksson vann och sprang sitt sjätte lopp under 23 sekunder.

Trots kalla vindar och regn tog sig Julia Henriksson under 23 sekunder på 200 meter för sjätte gången den här säsongen. I herrarnas lopp tog Henrik Larsson en övertygande seger inför hemmapubliken.

Under onsdagen fick Malmö AI:s Julia Henriksson besked från SOK att hon är uttagen till OS i Paris. På Folksam Grand Prix i Karlstad visade hon vilken hög nivå hon håller när hon sprang säsongens sjätte lopp under 23 sekunder på 200 meter.

Regnet hade upphört inför 200-metersloppen och även om det blåste medvind på upploppet så var vindarna kalla. Julia Henriksson höll trots det inte igen utan gjorde en stark kurva och kom in på upploppet i knapp ledning. Hon utmanades av brittiskan Brooke Ironside men kunde ändå dra ifrån på slutet och ta hem segern på 22.95.

– Det var svårt att ladda om idag efter SM men jag försökte bara fokusera och ladda. Jättekul att kunna springa så snabbt i de här förhållandena. Nu när jag är OS-klar så känner jag att jag tävlar utan press så det är jätteskönt, säger Julia Henriksson.

På herrarnas 200 meter gjorde IF Götas Henrik Larsson sitt första tävlingslopp på Sola Arena. Henrik hade en klar ledning in på upploppet som han drygade ut och i mål vann han med drygt tre tiondelar på 20.55. Malmö AI:s Williams Trulsson gjorde ett nytt lopp under 21 sekunder när han slutade trea på 20.99.

Snabba lopp av juniorerna

På 3000 meter förbättrade sig de båda juniorerna Karl Ottfalk från IFK Lidingö och Upsala IF:s Elsa Sundqvist rejält. 18-åriga Karl vann SM på 5000 meter i söndags och kapade nu drygt 22 sekunder på det personliga rekordet på 3000 meter när han kom i mål på 7:58.05. Tiden är klart under kvalgränsen till U20-VM i Lima dit Karl redan är uttagen på 5000 meter.

Elsa Sundqvist är uttagen till mästerskapet i Lima på 3000 meter och på Folksam Grand Prix i Karlstad förbättrade hon det personliga rekordet på distansen med fem sekunder till 9:19.49. Hon fick bra draghjälp av Saga Provci som klev av när det var tre varv kvar att löpa. På SM i Uddevalla satte Elsa svenskt juniorrekord på 5000 meter med 15:46.12.

I damernas B-final på 800 meter gjorde Spårvägens Carmen Cernjul ett strålande lopp när hon var först i mål på 2:05.05. Tiden är 45 hundradelar under kvalgränsen till U20-VM och personligt rekord med över en sekund. Carmen är född 2007 och aktuell för U18-EM i Slovakien dit kvalgränsen är satt till 2:10.00. I A-finalen blev Örgrytes Wilma Nielsen bästa svenska som tvåa på 2:03.07

Kramer tog revansch på 800 meter

Efter att ha blivit omsprungen av Turebergs Habtom Asgede i SM-finalen visade Ullevis Andreas Kramer att det inte är något fel på formen. I ett mästerskapsliknande lopp var Andreas klart starkast på upploppet och tog en övertygande seger på 1:47.32 inför Karlstadpubliken.

På damernas 400 meter häck blev det en andraplats för Turebergs Moa Granat på tiden 56.61.

Se alla resultat från Folksam Grand Prix i Karlstad.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Daniel Ståhl 8080
Daniels Ståhl tvåa i regnigt Karlstad

Karlstadsolen lyste med sin frånvaro över Sola Arena när sommarens andra Folksam Grand Prix-tävling avgjordes. I blöta förhållanden landade Daniel Ståhls diskus på 66.81 vilket räckte till en andraplats bakom slovenen Kristjan Čeh.

Daniel Ståhl 20630 (1)
Dags för Folksam Grand Prix i Karlstad

Under torsdagen är det dags för sommarens andra Folksam Grand Prix-tävling. På Sola Arena i Karlstad tävlar några av våra främsta friidrottare mot tufft internationellt motstånd.