Annons
Närmare 2,5 miljoner till Sveriges friidrottsklubbar
08 NOVEMBER 2023 | 13:40
FOTO: BILDBYRÅN
294 nya överskottsmiljoner till föreningslivet. Totalt har Folkspel sedan starten 1991 betalat ut över 17,5 miljarder till landets klubbar och organisationer. För Sveriges friidrottsklubbar har utdelningen man fått ta del av genom att sälja Bingolotter och Sverigelotter under året, blivit hela 2479369 kronor.
Annons
– Vårt fina och framgångsrika samarbete med Folkspel fortsätter och har det senaste verksamhetsåret genererat 2 479 369 kronor i nya intäkter till våra föreningar. Vi ser en stor potential för föreningarna att öka sina intäkter ytterligare i samarbetet med Folkspel. Därför har vi nu förstärkt vår organisation i syfte att utveckla, och vara en resurs för föreningarna, i detta arbete, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet.
Då den ideella organisationen Folkspel summerar verksamhetsåret landar överskottet – via försäljning av Bingolotter och Sverigelotter – på 294 miljoner kronor till svenskt föreningsliv, tillskott som gör nytta och skillnad. Hans Sahlin, vd på Folkspel:
– Föreningslivet är viktigare än någonsin i det samhällsklimat som inte minst i höst präglats av gängkrig, dödsskjutningar och sprängningar. Vi är övertygade om att föreningslivet är den viktigaste aktören för att få barn och ungdomar att välja den sunda vägen i livet, för att motarbeta gängrekryteringen och utnyttjandet av barn som inte ens nått tonåren.
Mest pengar bland Folkspels medlemmar har Riksidrottsförbundets föreningar tjänat. Över 228 miljoner kronor har klubbar runt om i landet tjänat som sålt lotter. Tittar vi på idrotter är det fotbollen som toppar med närmare 119 intjänade miljoner.
Totalt har Folkspel de senaste fem åren betalat ut 1,4 miljarder kronor i överskott till föreningslivet.
Henrik Lindroth, Marknads– och kommunikationsansvarig på Folkspel:
– Alla vi på Folkspel är mäkta stolta över det överskott vi bidragit med till landets föreningar och organisationer, med 74 riksorganisationer som medlemmar, Sedan starten 1991 överstiger behållningen 17,5 miljarder kronor. Vi är som bekant en ideell organisation som ägs av våra medlemmar. Det innebär att inga privata aktörer har ekonomiska intressen i vår verksamhet och att vi därmed kan låta allt överskott gå direkt tillbaka till dem vi verkar och finns till för.
Annons
Annons
Relaterade nyheter
Svensk Friidrott arbetar tillsammans med andra förbund aktivt för att öka andelen kvinnliga elittränare och målet är att nå 50/50. Kristina Andersson är en av Maja Åskags tränare och hon har funderat på varför så många kvinnor hoppar av: ”Jag vet int…
LÄS MERUnder fredagen arrangerade Cytiva tillsammans med Svensk Friidrott Droppenloppet för femte året i rad. Alla deltagare arbetar på bioteknikföretaget Cytiva i Uppsala och 900 av de totalt 1500 anställda på företaget deltog.
LÄS MER