Annons

Barentskampen 2024

1M5A7614 Svenska damstafettlandslaget under Barentskampen 2024

Barentskampen 2024 i Kemi – Sverige tvåa i alla klasser Trots det nyckfulla vädret var stämningen bland de aktiva samt ledarna, varm och uppsluppen, vilket medförde att resultatnivån – trots omständigheterna – var hög

Annons

Barentskampen 2024 i Kemi   

   

Barentskampen genomfördes under föregående helg under mycket växlande förhållanden i Kemi med mestadels regn, men också i lite uppehåll och även störtregn med starka vindbyar.

     

Sammanhållningen gjorde att man stöttade varandra i tävlingssituationerna och man tog väl hand om nya i sammanhanget.

Annons

  

- Det här skulle jag gärna göra om men synd att man faller för åldersstrecket till 2026. Hördes en aktiv säga.

   

De aktiva får vara mellan 15 och 25 där det kan bli en snedfördelning utifrån gren. I vissa grenar mognar man lite senare, exempelvis i kast, med både det tekniska utförandet samt redskapsvikt, och i medel- /långdistans, där tränarna menar att man måste ”härdas”, man måste få distans i kroppen.

Den svenska deltagarna i barentskommittén jobbar för att höja den övre åldersgränsen som det var tidigare år i Barentskampen, förr: Kalottkampen.

Annons

   

Hur det gick i landskampen, jo:

Sverige blev tvåa i både dam- och herrkampen, efter Finland respektive Norge. I Parakampen blev Sverige även där tvåa med Finland före i dam- och herrklassen.

 

   

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Svensk Friidrott Distrikt Norrnorrland RGB
LOK-rapportering

Svensk Friidrott bjuder in till Digital utbildning i LOK- rapportering. Onsdag 13 november, 19:00 – 20:30 via Teams

LÄS MER
Svensk Friidrott Distrikt Norrnorrland RGB
Föreningsträff 2024

Norra Norrlands friidrottsförbund bjuder in till föreningsträff, 9-10/11 i Luleå. Det är ni i våra föreningar som gör det stora jobbet i vardagen och vi vill ha en dialog med er om vad vi tillsammans kan göra för att förbättra friidrotten i Norrland.…

LÄS MER