Annons

Dags för föreningar att planera tävlingssäsongen utomhus 2025

2024, Arena DM, Hopp Tävling

Ansökningsperioden för tävlingssanktion för utomhussäsongen 2025 pågår september månad ut!

Annons

Efter att ansökningsperioden har gått ut hanteras samtliga inkomna ansökningar av respektive distrikt och Svenska friidrottsförbundet centralt med målsättningen att kunna publicera en komplett tävlingskalender i början av december. Vid hantering av sanktionsansökningar som inkommer efter det kommer hänsyn tas till de tävlingar som redan beviljats sanktion.
Läs mer om sanktionsansökan här.
Att ta hänsyn till vid ansökan är:
  • Distriktsmästerskap

Gemensam DM-helg för samtliga distrikt är 7–8 juni 2025 där vi ber er att inte planera in några arenatävlingar.

  • SM-tävlingar & landskamper 2025

När ni planerar in era tävlingar - kika gärna på mästerskapsprogrammet för utomhussäsongen 2025 för att se när olika SM-tävlingar och landskamper är inplanerade. 

  • Para

Förändrat/nytt sätt att lägga till para-grenar i sanktionsansökan. Istället för de olika para-klasserna som fanns tidigare finns nu bara "öppen klass" och "tävlingsklass" att välja mellan.

  • WRC (World Ranking Competition)

Glöm inte att ansöka om WRC-status på er tävling om ni vill att den ska ge möjlighet för tävlande att kvala in till internationella mästerskap för seniorer, juniorer (19–22 år) och ungdomar (17år). Mer information om WRC och hur ni gör ansökan hittar ni här.

Glöm inte heller att betala avgiften till World Athletics i tid för godkänd WRC-ansökan. (Var lite extra uppmärksam på att så snart WRC-ansökan blivit godkänd fås ett mejl med instruktioner om hur föreningen betalar avgiften. En del föreningar verkar tydligen missa det mejlet. Bra att veta ifall du skulle få ngn fråga i ngt sammanhang.)

Nya avgifter
Från och med utomhussäsongen gäller nya avgifter för central sanktion. Ni kan läsa mer om detta här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter