Annons

Grenskola diskus start 27 september

Sätrahall

Gotlands-Stockholms Friidrottsförbund bjuder in till en djuplodande ”grenskola” i diskus rotationskula för aktiva i åldrarna 14–17 år och tränare för denna ålder. Kastintresserade utanför denna åldersgrupp är välkomna att anmäla sig i mån av plats. Första datum 27 september, därefter 10 och 27 oktober.

Annons

Datum för diskus: onsdag 27 september, tisdag 3 oktober, onsdag 10 och 27 oktober

Plats och tid: Sätra 18.00-20.00

Leds av Benn Harradine

Avgift: 1 400 kronor/tränare, 600 kronor/aktiv Anmälningsavgiften faktureras till föreningen i efterhand. För tränare som fullföljer kursen (= deltar vid minst tre tillfällen) kommer föreningen att erhålla ett bidrag på 600 kronor via SFIF/RF.

Länk för tränare https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1785385

Annons

Länk för aktiv https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1785386

Presentation av Benn Harradine:

Benn Harradine är kasttränare för aktiva mellan 14-seniorer. Han är certifierad kasttränare och även mental tränare. Benn är en mycket meriterad diskuskastare och har deltagit i 3 Olympiska Spel för Australien och efter flytt till Sverige så tog han guld i diskus 2015 (året efter och innan Daniel Ståhl 2014 och därefter 2016- 2023).

Kursinnehåll

  • Diskus grenskola är en praktisk och teoretisk fördjupning av diskus. Kursen tar även upp träningsplanering, biomekanik, metodik och pedagogik.

Teknik

  • Praktisk och teoretisk genomgång av grenarnas teknik.
  • Genomgång av de vanligaste tekniska problemområden och hur de går att förbättra.

Annons

Teknik – praktik

  • Praktisk och teoretisk genomgång av grenarnas huvudövningar och drillar samt hur dessa kan användas praktiskt i träningen

Metodik och pedagogik

  • Du kan med fördel välja olika övningar och ge olika instruktionen beroende på den tekniska utvecklingen hos den aktiva. Vi går igenom vad som är viktigast för olika tekniska stadier.

Biomekanik

  • En översikt av de viktigaste biomekaniska parametrar för att kasta långt

Styrketräning

  • Genomgång av de viktigaste huvudövningarna för skivstång, specific styrka samt medicinboll.

Träningsplanering

  • Genomgång av övergripande och detaljerad träningsplanering som praktiskt fungerar för en kastgrupp

Annons

Kastmiljö och tränarskap

  • Praktiska tips och diskussioner hur du kan utveckla ditt tränarskap och skapa en social och gynnsam träningsmiljö för de aktiva och tränarna.

OBS! Antalet platser är begränsat till 6 aktiva och 12 tränare. Besked om deltagande mailas ut torsdagen den 29 september. Vi tillämpar principen ”först till kvarn” i kombination med att säkerställa spridning mellan föreningarna.

Frågor om anmälan besvaras av Bo Wikmark via e-post bo.wikmark@08fri.se eller telefon 070-59 445 24.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Hammarby Friidrott Liten
Hammarby Friidrott söker Sportchef

Som sportchef i Hammarby Friidrott kommer du att ha det övergripande ansvaret för föreningens friidrottsverksamhet vilket innebär att säkra bredden och utveckla elitverksamheten. Du kommer tillsammans med dina kollegor på föreningens kansli ta fram m…

LÄS MER