Annons

Åkersberga SK arrangerar SM och DM i OCR

Ultimate OCR 2023 114

Den 18 maj går den åttonde upplagan av hinderbaneloppet Ultimate OCR av stapeln. Loppet arrangeras tillsammans med Åkersberga SK och Svensk Friidrott som i år har utsett Ultimate OCR till Sveriges första SM i OCR - Standard Course.

Annons

Standard Course innebär den långa distansen på 12-15 km och banan innehåller ett 40-tal hinder. Löpningen består till övervägande del traillöpning eller i motionsspår och terrängen är stundvis tekniskt och kuperad. Hinder som man stöter på längs vägen kan vara olika typer av klätterhinder, väggar, rep, ringar, kryphinder och hinder där man t ex släpar eller bär. Start och mål är på Österåkers Friidrottsarena.

Tävlingsklassen för junior-, senior- och veteranklasser förväntas innehålla ca 300 deltagare. Kravet för att delta är att du tillhör en förening ansluten till Svenska Friidrottsförbundet.

Precis som ifjol innehåller Ultimate OCR distriktsmästerskap för Gotland-Stockholm. DM-klasserna är seniorer, F/P 15år (12–15år) och F/P 19 år (16–19).

Efter tävlingsklasserna startar motionärsklassen Fun Run. Denna kategori har inga krav på föreningstillhörighet.

Till anmälan SM och DM. https://worldofraces.com/sv/races/ultimate-ocr-2024-sm-standard-course

Till anmälan Fun Run https://worldofraces.com/sv/races/ultimate-ocr-2024-fun-run

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Hammarby Friidrott Liten
Hammarby Friidrott söker Sportchef

Som sportchef i Hammarby Friidrott kommer du att ha det övergripande ansvaret för föreningens friidrottsverksamhet vilket innebär att säkra bredden och utveckla elitverksamheten. Du kommer tillsammans med dina kollegor på föreningens kansli ta fram m…

LÄS MER